Mihin olet matkalla - Oma Polkusi Jumalan kanssa

Ensimmäisellä viikolla istuimme Jumalan läsnäolossa, raivasimme esteitä Hänen läsnäolonsa kokemiseen ja haastoimme itseämme ottamaan vastaan Jumalalta uuden tavan kommunikoida Hänen kanssaan.

Toisella viikolla muistutimme itseämme unelmistamme, asioista, joita Jumala on laittanut sydämeemme ja joita varten Hän on varustanut meidät kyvyillä ja taidollisuudella. Raivasimme taas joitakin esteitä.

Kolmas viikko. Tämän kirjoittaminen jäi myöhäiseen, koska napisin sisimmässäni. Sanoin: ”Isä, kukaan ei halua tehdä tällaisia viikkohaasteita. Nämä eivät näytä yhtään hengellisisiltä. Ketä voisi kiinnostaa?” Odotin, että Pyhä Henki antaisi tulvan ”hengellistä” sisältöä. Mutta en saanut mitään. Meni pari päivää. Aikaraja alkoi lähestyä, ja taas mietin, tämä ei näytä hengelliseltä. Yhtäkkiä tunsin Isän läsnäolon voimakkaana. Tiesithän, että Hän ei kysy mitään siksi, etteikö Hän jo tietäisi vastausta. Hän kysyi: ”Mikä osa siitä, kun istut kanssani katsomassa, miten sinut loin, ja kun katsomme, miten voimme vaeltaa yhdessä, ei ole hengellistä?” Niinpä. Joskus meidän määritelmämme hengellisestä rajoittavat pois sen, mistä kaikki alkaa - arkielämän vaelluksesta Hänen kanssaan.

Tämänkin viikon haaste on kaksiosainen. Päädyin jakamaan sen kahdelle viikolle. Tässä on ensimmäinen osa. Niin kuin kaikilla haasteviikoilla, ota aikaa käydä läpi näitä kysymyksiä Jumalan kanssa. Hänen sanansa ovat täynnä rakkautta ja viisautta.

Tällä viikolla tunnistamme ja raivaamme pois esteitä. Kysy nämä kysymykset itseltäsi. Kysy ne myös Jumalalta. Jos emme vietä aikaa Jumalan kanssa, emme opi tunnistamaan eroa Hänen suunnitelmiensa ja omien suunnitelmiemme välillä. Joskus päädymme omille raiteille, ja elämämme täyttyy ylimääräisistä asioista, jotka voivat näyttää hyvältä, mutta kuluttavat meidät puhki. Tai joudumme raiteelle, minkä varressa ei ole avoimia ovia, josta astua sisään. Aloitetaan tarkastamalla, oletko joutunut jommallekummalle raiteelle. Ja vaikka olisitkin elämäsi pääraiteilla, kysy siltä Jumalalta nämä kysymykset. Tämän viikon tarkoitus on löytää alueita, joissa on jotain muuta, joka vie sen tilan, jonka haluat antaa Jumalalle.

LIIKAA KAIKKEA Onko sinulla liikaa kaikkea tekemistä? Puuttuuko sanastostasi ”ei”? Oletko jumissa siinä, ettet ehdi tehdä mitään kunnolla loppuun asti? Tuntuuko sinusta, että kaikki aikasi menee toisten tarpeiden täyttämiseen eikä aikaa ja/tai voimia jää omien tarpeidesi tyydyttämiseen?

Jos tämä on sinun elämäsi, seuraava kysymyssarja on sinulle:
Jumala, (Isä, Jeesus tai Pyhä Henki), teenkö jotain, mikä ei ole minulle hyväksi?
Miltä arkipäiväni näyttää Sinun silmissäsi?
Mistä haluat vapauttaa minut juuri nyt?
Ota yksi kysymys kerrallaan. Kun saat Häneltä vastauksen, katso sitä vastausta. Voisitko antaa tuon asian Hänelle?

Jos voit, rukoile esimerkiksi näin: Jumala, annan Sinulle (se asia, josta Jumala haluaa vapauttaa sinut), pyydän, että autat minua täyttämään tähän asti tekemäni lupaukset ja opetat minua sanomaan ei asioille, jotka eivät ole osa hyvää suunnitelmaasi elämälleni.

Jos Hän näytti pelkoa, häpeää, jonkun kahleen, voit rukoilla esimerkiksi näin:
- Mistä tämä (pelko/häpeä lisää, mitä Hän näytti) on saanut alkunsa?
- Kenelle minun pitää antaa anteeksi?
- Valitsen antaa anteeksi …
- Vapautan xx:n kaikesta harmista, joka minulle on aiheutunut.
- Valitsen: en tee enää yhteistyötä (asia, jonka hän näytti) kanssa.
- Annan Sinulle (se, mitä Hän näytti).
- Kun annan nämä Sinulle, mitä annat niiden sijaan.

Aina se ei mene näin helposti. Joskus huomaat, että haluaisit sanoa: ”Annan sinulle…”, mutta et voi. Mielessäsi sanot sanat, mutta et pystykään sanomaan niitä ääneen. Ehkä asia, josta Jumala haluaa vapauttaa sinut, onkin suojamuurisi, tarvitset sitä. Ehkä se on joku asia, jota teet, koska se saa sinut kokemaan itsesi arvokkaaksi. Jos haluat rukousesimerkin suojaussysteemien murtamisesta, laita minulle postia, niin lähetän. Jos koet, että asian pois antaminen on kuin antaisit pois jotain tärkeää itsestäsi, voit tarvita rukousystävän, sielunhoitajan mukaan prosessiisi. Jos törmäät näkymättömään seinään, kuin muuriin, ja haluat apua sen kanssa, laita yv. Joskus elämässämme on alueita, joissa vihollinen on saanut vaikutusvaltaa tavalla, joka sitoo meitä.

Jos mikä tahansa rukouskysymyksistä tämän haasteen aikana aiheuttaa pelkoa, vihaa, katkeruutta tai et voi antaa anteeksi, ehdotan, että pyydät tapaamisen kokeneen sielunhoitajan tai vapautuspalvelijan kanssa. En halua, että pelästyt tai alat kaivelemaan demoneja. Vihollinen on voitettu vihollinen. Valat, traumat, kipu, tahallinen synti, suvussa kulkevat asiat, jotka olemme ottaneet vastaan tai pelko, viha tai anteeksiantamattomuus voivat avata ovia viholliselle niin, että se saa niiden kautta jalansijaa ja pystyy kiusaamaan sinua. Kun katkomme siteet ja peruutamme kaikki sopimukset, pahoilla hengillä ei ole oikeutta jatkaa kiusaamistasi.

TYHJIÖ Mitään ei tapahdu, mikään ei aukea. Aina, kun ovi näyttää aukeavan johonkin, se sulkeutuu ennen kuin ehdit kynnykselle. Tunnistatko itsesi tästä?

Jos kyllä, palaa muutama rivi ylöspäin samaan kysymyssarjaan, jonka kirjoitin niille, joilla on aivan liikaa kaikkea.

Tarkoitus ei ole kysyä vain yksi kysymys, vaan jatka prosessia ja kysyä enemmän. Tee tästä prosessi, joka jatkuu aina tarvittaessa. Kysy itseltäsi, mutta kysy aina myös Jumalalta.
Lisäkysymyksiä:
Mikä kuluttaa minua? (Jumala, mikä vie enemmän energiaa kuin tarkoitit?)
Mikä vie iloni? (Jumala, mitä sinä ajattelet? jne.)
Mitkä asiat varastavat aikaani?
Millä alueella hengellisessä elämässäni olen paikassa, missä en haluaisi olla?
Mikä estää minua astumasta eteenpäin?
Puskenko päin suljettua ovea?
Onko joku asia muuttunut niin, että se, mikä toimi ennen, ei toimi enää?
Jumala, millä alueella haluat minun astuvan eteenpäin? Missä on ovi avoinna? Missä kaikki on jo valmistettu minua varten?