Onko Jumala muuttumaton? Jos on, mitä se tarkoittaa? Voiko Hän muuttaa mieltään? Jos ei, kannattaako rukoilla?
Onko Jumalalla aikaa, elääkö Hän kanssamme meidän ymmärtämässämme ajassa vai onko Hän ajan ulkopuolella? Jos uskot, että Jumala on ajan ulkopuolella, miten se näkyy Raamatussa?
Mistä nousee ajatus, että aikamme jaetaan Ilmestyskirjan seitsemän seurakunnan mukaisesti ja miksi eläisimme nyt viimeisen seurakunnan aikaa. Mitä aikaa elät? Elätkö armon aikaa, seurakuntatalouden aikaa, uuden liiton aikaa, Jumalan valtakunnan aikaa?
Ja ennen kaikkea, onko näillä väliä, eikö riitä, että uskomme Jeesukseen?
Raamattukoululaisena olen tullut haastetuksi. Minussa on aina asunut pieni teologi, en ole koskaan halunnut perustaa mitään sen varaan, että joku toinen on niin sanonut. Mutta olen aina ottanut vastaan haasteen tarkistaa teologiaani, aina on varaa kasvaa. Minulle tapahtui kolme asiaa: vahvistin perustustani monissa asioissa, sain vastauksia kysymyksiini, mutta päästin myös irti monesta asiasta, joihin olin aina uskonut, koska niin ”kaikki uskovat” ja otin vastaan totuuden.
Haasteen vastaanottaminen on merkinnyt minulle kasvamista, lisääntyvää vapautta. Nyt laitan haasteen eteenpäin. Ota haaste vastaan. En voi tarjota täydellistä teologiaa, mutta tarjoan kysymyksiä, pointteja, vaihtoehtoja, joilla voit haastaa itsesi.
Se, mitä uskot lopun ajoista vaikuttaa ymmärrykseesi pelastuksesta, se värjää tapasi ajatella tulevaisuutta.
Tiedostatko suodattavasi ja tulkitsevasi elämää, olemassaoloa aina samojen suodattimien läpi?