Uskalla unelmoida taas

Mitä haluat? Mistä unelmoit?Mitä haluaisit tehdä juuri nyt? Mitä kolmen vuoden päästä?

Tiedätkö?Jos tiedät, muistuta itseäsi, muistuta ääneen.

Minä en enää tiennyt, mitä halusin. Olin unohtanut. Arkipäivä oli muotoutunut siitä, mitä tarvittiin, mitä muut halusivat, mitä olosuhteet sanelivat. Olin unohtanut, mistä unelmoin, mikä tekee minut iloiseksi.

Mitä sinä haluat? Onko se edes luvallinen kysymys kristitylle? Eikö meidän kuuluisi luopua kaikesta, mitä haluamme, kaikesta omasta tahdosta ja tehdä vain sitä, mitä Hän haluaa? Eikö Hänen kuulu kasvaa ja minun vähetä? Eikö minun kuulu kuolla itselleni, ottaa ristini ja seurata Häntä? Onko jompikumpi näistä sinun viitekehyksesi? Arkipäivä, joka on vain tapahtunut päivästä päivään, vuodesta toiseen vai oletko oppinut, ettei sinun kuulu haluta mitään, että Jumalan tahdon tekemisen perusedellytys on, että valitset joka päivä kuolla kaikelle, mitä itse haluat tai mistä unelmoit.

Jos viitekehyksesi on tuo kiireinen arki, annan sinulle enemmän avaimia ensi viikolla. Tai Jumala antaa ne sinulle jo nyt, kun käyt läpi tämän viikon haastetta.

Oletko koskaan kokenut, että Jumalan tahdon kysyminen on myös vähän pelottava asia? Halusit täysillä tehdä Jumalan tahdon, mutta jossain sisälläsi oli pelko, että jos todella kysyt Hänen tahtoaan, Hän lähettää sinut malariaa täynnä olevaan viidakkoon lähetyssaarnaajaksi. Pelko, vaikkemme sitä peloksi tunnistaisikaan, vie meiltä rohkeuden. Se nakertaa luottamusta Jumalaan. Se vie meitä valitsemaan asioita, joita voimme tehdä omin voimin, jos Jumalan apu ei olisikaan siinä läsnä. Tämä on todellista.

Nämä asiat nousevat siitä, että elämässämme on valheita, joita uskomme Jumalasta.

Mikä on valhe? Valhe on sielussamme paikka, jossa on haava tai trauma, joku tapahtuma tai olosuhde, jonka tulkitsimme väärin. Tuon jälkeen ehkä tapahtui jotain, joka vahvisti tuon väärän tulkinnan, ja niin valheesta tuli totuus.

Meidän henkilökohtaiseksi totuudeksemme tullut valhe vaikuttaa siihen, miten tulkitsemme elämää, millaisen asenteen otamme, mitä valintoja teemme, mitä odotamme tapahtuvan. Ne muovaavat, mitä uskomme itsestämme, muista, Jumalasta. Ja koska ne ovat olleet totuuksiamme, niitä on vaikea huomata itse.

Yksi minua rajoittavista valheista oli, että Jumalan tahto on aina eri kuin minun tahtoni, että Hänen suunnitelmansa ei ole sitä, mitä minä haluaisin. Minua häiritsi siinä se ristiriita, että Jumala on luonut meidät kaltaisekseen eli varustanut meidät myös vapaalla tahdolla, mutta Hän sallii ainoana asiana vapauden valita, menemmekö taivaaseen vai helvettiin.

En kuitenkaan tehnyt asialle mitään. Liian monta kertaa kuulin, miten joku oli uhrannut lahjansa ja upean uransa Jumalan alttarille ja seurannut kutsuaan. Se oli hienoa, ihailtavaa. Jumala alkoi vastata ennen kuin edes ymmärsin kysyä asioista, jotka tuntuivat niin ristiriitaisilta.

Sinä olet luonut minut sisintäni myöten,
äitini kohdussa olet minut punonut.
Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.
Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.
Ps. 139:13,14 (1992)

Jumala loi minut sisimpääni myöten. Hän laittoi minuun lahjoja, istutti sisimpääni unelmia. Koska Hän loi minut, lahjani ja taipumukseni, ovat ne merkkejä siitä, mitä Hän loi minut tekemään, ei lista siitä, mitä ainakaan en voi tehdä.

Tuntuuko tuo sinusta todelliselta? Jos ei, kysy Jumalalta: ”Onko elämässäni joku valhe, jonka uskon sinusta?” Hän tietää, että olet lukemassa tätä tekstiä. Vastaus, jonka saat, liittyy tähän. Jos ja kun saat Häneltä vastauksen, voit kysyä, miten ja milloin valhe tuli elämääni. Mutta ennen kaikkea sano: ”Teen parannuksen valheesta, että XX, anna anteeksi ja puhdista minut Jeesuksen verellä. Sanoudun irti tästä valheesta, en tee yhteistyötä sen kanssa.” Sitten se tärkeä kysymys: ”Jumala, mikä on totuus.” Kun Hän kertoo totuuden, ota se vastaan ja ala katsoa unelmiasi Hänen totuutensa läpi.

Jos et pysty kuulemaan, jos sisimmässäsi tuntuu kipua, palaa edelliseen viikkoon. Siellä on anteeksiantoprosessi. Kysy Jumalalta, onko joku, jolle sinun pitäisi antaa anteeksi. Kun olet antanut anteeksi, palaa takaisin jatkamaan tätä rukousta. Mitä sinä haluat? Mistä unelmoit? Älä anna aikaisempien epäonnistumisen viedä rohkeuttasi. Älä anna niiden määritellä, millaisella energialla lähdet eteenpäin. Jätä vanha, täysillä uuteen.

Kuitenkin haluan sanoa kaksi asiaa menneisyydestä. Jos joku asia ei toiminut aikaisemmin, älä toista sitä uudelleen ja uudelleen toivoen, että se antaisi lopulta erilaisen tuloksen. Älä jumitu epäonnistumiseen, mutta älä myöskään rajoita itseäsi siihen, mikä toimi aikaisemmin. Voimme oppia vanhasta, mutta sen ei kuulu sanella uutta. Jumala luo uutta. Ja vaikka olisitkin laittanut energiaa sellaiseen, mikä ei toiminut ja mietit, miksei Jumala pysäyttänyt sinua, muista, Hän voi käyttää kaikkea sinun hyväksesi. Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat. (Room. 8:28)

Jumala on laittanut unelmia sydämiimme. Hän hyvä tahtonsa meitä kohtaan on paljon suurempi kuin unelmamme. Jos joku kuiskuttaa korvaasi, ettet osaa, ettet kelpaa, että olet yksin jne, se ei ole Jumala.

Anna Jumalan puhua unelmiisi, puhu niistä Hänen kanssaan. Anna Hänen kertoa hyvistä suunnitelmistaan ja anna Hänen armonsa voimauttaa sinua astumaan polulle kohti unelmiasi.

Siunaan sinua tunnistamaan Isän hyvät suunnitelmat, unelmat, jotka Hän on istuttanut sydämeesi. Luota Häneen sinussa ja sinun kauttasi. Seuraa unelmiasi, astu ulos mukavuusalueelta, astu polulle suurempaan vapauteen.

Tässä muutamia apukysymyksiä, kun olet rukouksessa ja kerrot Jumalalle, mitä haluat. Unohda muut ihmiset. Tässä on nyt ensin kysymys vain sinusta. Tässä hetkessä olette vain Jumala ja sinä.
Mistä sinä unelmoit?
Mitä sinä haluat?
Mitä haluat ihmissuhteiltasi?
Mitä haluat uraltasi, taloudeltasi?
Millaisen kodin haluaisit?
Mitä haluat hengelliseltä elämältäsi?

Kerro Hänelle suurin unelmasi!