Avoimen taivaan talo

Jos olet käynyt Avoimen taivaan talolla, tiedät, että samassa rakennuksessa toimii myös useampi yritys. Tänään minua huhuiltiin talon toisesta päästä. Heidän asiakkaansa oli nähnyt ulkokylttimme ja halusivat tietää, mitä se tarkoittaa, keitä olemme. Tuntui todella hyvältä vastata, antaa valua sydämestä sen, mitä Open Heaven, mitä Avoimen taivaan talo minulle on ja mitä näen Jumalan haluavan vaikuttaa kauttamme.

Vapaus kasvaa, vapaus vaeltaa normaalina kristittynä yhdessä Jumalan kanssa, yhdessä toinen toisemme kanssa. Niin lukee kotisivuillamme. Se on edelleenkin ydintämme. Kaikki, mitä tuolle matkalle kuuluu, aloititpa sen sitten rikkinäisenä tai eheänä, nuorena tai vanhana.

Viime aikoina olen lisännyt kotisivulle jonkin verran "teologiaa" ja jatkan sitä vielä melkein koko kevään.

Miksi opeista puhumista tarvitaan? Eikö olisi raamatullisempaa, että hyväksyisimme kaiken ja vain rakastaisimme toisiamme?

Ajattelen näin:

Meillä kaikilla on erilaisia suodattimia, joiden kautta tulkitsemme elämää, nykyistä ja tulevaa. Nämä suodattimet määrittelevät, miten suhtaudumme itseemme ja toisiimme. Monesti emme edes ymmärrä, millaisia suodattimia käytämme, ja miten ne ovat oikeasti rakentuneet. Liian usein emme ole edes kuulleet, että on olemassa muita suodattimia, muita tapoja uskoa ja tulkita elämää.

Helpoin esimerkki on lopunajan teologia. Kaikki eivät usko salaiseen uskovien tempaukseen, antikristukseen ja pedon merkkiin tulevaisuudessa. Tiedätkö, milloin tämä näkemysmalli rakentui ja tuli tunnetuksi? Tiedätkö, mitä ne ajattelevat, jotka ajattelevat toisin? Tunnistatko eron asenteissa ja valinnoissa, jos olet menossa kohti vaikeita aikoja, vainoja ja hätää tai jos näet Jumalan valtakunnan kasvavan ja menevän eteenpäin.

Haluan haastaa näkemään avoimin silmin, niin kuin minuakin on haastettu. Minulle se on merkinnyt suurempaa vapautta Kristuksessa. Haluan laittaa hyvän kiertoon.

Toiseksi, keväällä viisitahoinen palveluvirka -osio saa paljon täydennystä. Voimme rakentaa jonkunlaisen perustan ja koettaa saada sen kuntoon jälkikäteen. Tai voimme rakentaa alusta pitäen terveen perustan. Ja vielä: maassamme on paljon seurakuntia, jotka tekevät sydän Jeesukselle antautuneina kipeääkin työtä lisääntyvässä ilmestyksessä, kun Jumala on asettamassa ennalleen viisitahoista palveluvirkaa ja heidän sydämensä halu on rakastaa ja seurata Herraa kaikella ja kaikessa.

Rukoukseni on, että voisin antaa rakennuspalikoita ja avaimia näille kaikille kolmelle ryhmälle. Jään siunaamaan niitä, joille tämä on vierasta ja outoa, jotka valitsevat jäädä siihen, missä ovat.

En kirjoita opeista, koska minulla olisi tarve olla oikeassa. Minä en ole oikeassa kaikessa, kukaan ei ole. MInulla ei ole tarvetta osoittaa kenenkään olevan väärässä. Mutta minulla on tarve osoittaa kohti Kristusta, kohti suurempaa vapautta Hänessä. Se tarkoittaa välillä sitä, että esteitä täytyy raivata pois. En voi raivata niitä pois puolestasi, mutta voin nostaa ne esille ja tarjota vapauden valita. Jos sinulla on yksi vaihtoehto pöydällä ja loput piilossa, et ole vapaa valitsemaan. Vapauteen Kristus meidät vapautti.