Irtipäästäminen ...

Raili Venetvaara
opettelemassa elämään yhä kevyemmin
matkavarustein

IRTIPÄÄSTÄMINEN ASIOISTA, JOIDEN AIKA ON OHI

Olemme kevään aikana pysähtyneet miettimään mm. terveitä rajoja, kristillistä mietiskelyä ja luovuutta. Yhteistä keskusteluille on ollut halu löytää joku itselle uusi näkökulma aiheeseen. Kun löytää jotain uutta, on helpompi luopua vanhasta.

Samaan päämäärään on monta eri reittiä. Jos matkan lähtökohta muuttuu syystä tai toisesta, on reittikin väistämättä uusi ainakin osittain. Nykyisin navigaattori on helpottanut huomattavasti autolla ajoa tuntemattomassa paikassa. Voisiko Pyhää Henkeä ajatella navigaattorina, joka ohjaa matkaani elämän muutoksissa, kun vanha kartta ei enää ole ajan tasalla? Voinko päästää irti mieleni sisäisestä kartasta ja antaa Pyhän Hengen ohjata uutta reittiä pitkin kohti päämäärää?

 ”Anna mielesi laskeutua sydämeesi.” Päästän irti häpeästä, syyllisyydestä, katkeruudesta, täydellisyyden tavoittelusta, huolehtimisesta, tuomitsemisesta. Tunteet voivat jäädä silti olemaan ja tulla esiin vaihtelevasti, mutta ne eivät hallitse elämääni ja toimintaani. Jumalan rauha on sydämessäni ja voin levätä siinä. Silloin olen kokonainen olematta ihmisenä täydellinen.