Viha ei pelasta maailmaa

Hanna Matikainen
Isän tytär kasvamassa profeetan kutsuun

Ulkopuolella olevat todellisuudet eivät ole suurempia kuin Jumala, joka on meissä.

Puhun nyt seurakunnalle.

Meillä on Kristuksen ruumiina vastuu, yhteinen ja yleinen vastuu siitä, mitä meidän kansamme keskellä tapahtuu. Emme voi kauhistellen katsella sitä, mitä näkyy ulkopuolella, vaan meidän täytyy murtua Jeesuksen eteen, sillä suurempi on Hän, joka meissä asuu.

Niin kauan kuin seurakunta on voimaton eikä ymmärrä omaa rooliaan ja etuoikeuttaan tehdä yhteistyötä Jumalan kanssa, päästää vapaaksi Jumalan Pyhä Henki, antaa elämän virrata sisältään ulospäin, vaan odottaa voimattomana ja pettyneenä Jeesuksen tulevan ulkoapäin, olemme vielä ihan alkupisteessä.

Viha ei pelasta maailmaa.

Vanhemmuus, johtaminen ja nouseminen kuninkaalliseen johtajuuteen vaatii nyt seurakunnalta rajua suunnan muutosta. Sen ensimmäinen askel on viisitahoisen palvelutehtävän tukeminen ja paikoilleen asettaminen. Se ei ole sivuasia. Se ei ole seurakuntapoliittinen juttu tai erilainen johtajuusmetodi. Se on Jumalan asettama armo seurakunnalle. Ilman sitä eivät palvelulahjojen armoitukset saa koskaan olla muuta, kuin ulkopäin tuleva laastari, hetkellinen hyvä saarna. Voimme loputtomiin opiskella kirjoista viisitahoisen palvelutehtävän koukeroita, ja mitä se on, mutta vasta käytäntö tulee poistamaan siitä sen paperilla olevat omituisuudet. Johtajien tehtävä on laittaa nämä paikoilleen omassa ympäristössään.

Pieni uudistus ei nyt riitä. Reformaatio tulee kyllä, mutta en edes halua kysyä miten, jollei tämä asia muuta suuntaansa nyt. Ennen kuin se ääni, joka kerää lauman, kasvattaa lauman, istuttaa sen Kristukseen ja opettaa suhteeseen, saa muodon koko ruumiissa, me tulemme olemaan kuin virrassa uppoava tukki, kun massaherätys alkaa.

Evankelistat ovat jo liikkeellä, puimakoneet ovat jo valmiina, ensimmäinen kylvö on nyt noussut tähkävaiheeseen. Jumala on valmistanut omansa tähän. Ennaltajuoksijat ovat juosseet jalkapohjat verillä jo vuosituhannen lopusta saakka. On menty jo hyvän aikaa pienellä purolla.

Herääminen ei tarkoita sitä, että me tuijotamme uutisia TV:stä ja kauhistellaan Sodomaa. Herääminen on tila, jossa Pyhä Henki saa herättää sinun sydämesi kuulemaan ja tahtosi liikkumaan.

Minun sydämeni huutaa, ei uutisten takia, vaan seurakunnan.