Suomesta, profeetallisuudesta ja uudesta pääministeristä

Hanna Matikainen
Isän tytär kasvamassa profeetan kutsuun

Täytyy nyt ehkä vähän ottaa kantaa ja puhua Suomesta, profeetallisuudesta sekä uudesta pääministeristä

Suomi ei ole Jumalan tuomion alla.

Jumala jälleenrakentaa Suomea.

Apostolisuus kulkee eteenpäin ja seurakunnat rakentuvat kokoajan paremmin ja pikku hiljaa uudenliiton perustalle, tulemme näkemään rakkautta, terveyttä ja auktoriteettia.


Kristuksen palvelutyön sovittaa maailma Hänen kanssaan ja tämä tulee hitaalla syklillä näkymään myös hallituksissa, koska seurakunta on Jeesuksen ruumis maanpäällä.


Ennen kuin seurakunta osaa kasvattaa johtajia sen tulee nousta vanhemmuuteen ensin itse, jotta emme ole orpoja vaan kuulumme perheeseen, jossa virta tulee vanhemmilta lapsille.

Jos siteeraamme raamatun jakeita Jesaja 3:sta merkkinä Suomen tuhosta, ja Jumalan tuomioista elämme vanhan liiton todellisuudessa.


Sanat joissa ”naiset ja lapset” hallitsee on puhuttu Juudalle vanhan liiton kontekstissa.
Juuda oli vanhassa liitossa Jumalan kanssa ja rikkoi liittosuhdetta, jonka ehtoina oli Jumalan tuomiot.


Me emme voi rikkoa tätä uutta liittoa voimme astua kyllä siitä pois, koska se tehtiin Isän ja Pojan välillä, ja me päästään siihen mukaan vaan olemalla Jeesuksessa.
Jos lainaamme ne sanat tähän päivään ja maalliseen naisjohtajaan, lainaamme ne myös vastaan jokaista naista seurakunnan johdossa.
Uuden pääministerin tai naisjohtajien demonisoiminen ei kuulu uuteen liittoon. Sovituksen virka kuuluu.
Kristuksessa ei ole miestä eikä naista.

Voimme seurakuntana myös valita kirota uuden ministerin ja hallituksen, mutta minusta meidän tulisi siunata ja rukoilla pelastumista, viisautta sekä uusia voideltuja Jumalallisia johtajia niin seurakunnalle kuin koko maallekin.
(Edelleenkään en ole pääministerin ideologiasta tai ajatuksistaan samaa mieltä.)

Lisäksi uusi pääministeri ei ole kovin nuori 34v
Apostolit olivat nuoria, Timoteus oli nuori.
Bonnke aloitti palvelutyönsä Afrikassa alle kolmekymppisenä.

Vanha ei tee kenestäkään pätevämpää Jumalan palvelijaa tai johtajaa, kuten ei tee sukupuolikaan.

Timoteus oli nuori, kun hänelle kirjoitettiin Jumalan palvelijan ominaisuuksista, luultavasti hyvin nuori. Siihenkään on siis turha vedota.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että profeetallisuuden tulee pysyä siinä kontekstissa, johon se Ristin jälkeen asetettiin. Kehotukseksi, lohdutukseksi ja rakennukseksi.
Emme voi vetää siihen vanhanliiton asenteita tai toimintoja.
Meidän tulee ymmärtää, että Jumala toimii uudessa liitossa toisin kuin vanhassa Israelin kanssa. Jeesus maksoi jo tuomion, ja kaikkien kaikkialla tulee se ottaa vastaan.

Profeetan virka toimii Jeesuksen sisäpuolella, koska se on Jeesuksen palvelutyön ilmentymä seurakunnassa, Jeesus ei huutele tuomioita maailmalle, joka ei Jeesusta tunne. Jeesus tuli sovituksen kanssa, sovittamaan maailman.

Seurakunta liikkuu Jeesuksen palvelutyön sisällä, ja Jeesus ei tullut tuomitsemaan maailmaa, miten ihmeessä me luulemme sen sitten olevan meidän tehtävä?

Meidän tehtävämme ei ole myöskään elää tulevaisuuden pelossa, vaan Jumalan toivossa.

Love, Hanna

room 13:1, 1.kor 11:11, John 12:47