Kun profeetta laitetaan lokeroon

Hanna Matikainen
Isän tytär kasvamassa profeetan kutsuun

"kun Profeetta laitetaan lokeroon, jossa sen ainut toiminto on profetoida"

Puhutaan hyvin alkeellisesta toiminnosta, profeetat toimivat niin myös vanhassa testamentissa. Profeetat kyllä profetoivat, ja kuulevat Jumalaa, mutta niin pystyvät kuulemaan kaikki muutkin tänä päivänä, koska elämme uudessa liitossa.

Vanhassa testamentissa vain profeetat pystyivät kuulemaan Jumalaa suoraan.

Uudessa testamentissa Profeettan palvelutehtävä annettiin uudelleen ef. 4 luvussa. Profeetta tänä päivänä on sitä varten, että koko Jumalan kansa voisi olla profeettoja, hänen palvelutehtävä on opettaa kaikki kuulemaan Jumalaa, virtaamaan Pyhän Hengen lahjoissa, Korjata, ohjata totuuteen, auttaa seurakuntien johtamisessa, kasvattaa aikuisuuteen, kasvattaa Pyhyyteen, puolustaa heikkoja sekä vahvasti ohjata seurakuntaa olemaan keskinäisessä yhteydessä ja samassa mielessä.

Siellä missä profeetat eivät toimi tässä tehtävässä seurakunta monesti on rikkinäinen ja hajanainen, ikäänkuin palasissa.

Uuden testamentin profeetta myös kannustaa, rohkaisee, auttaa niitä joiden sydän on rikki. Esirukoilee vahvasti. Tunnistaa palvelutehtäviä ihmisten elämässä. Näkevät tulevaan. Ohjaa armoon ja Jeesuksen ristin työn vapauteen.

Monet profeetat ovat maksaneet kovan hinnan kutsustaan, mutta se hinta vain hippunen siitä hinnasta, jonka Jeesus maksoi ristillä.

Se matka on vaan saanut sinut näkemään sen mihin Jeesus pystyy!

Profeetan nykyiseen tehtävään voi vahvasti liittää myös sanat muutoksen tuoja. Se seurakunta, joka ei muutu kokoajan kirkkaudesta kirkkauteen on kummallinen seurakunta. Vihollisella kyllä on suunnitelma seurakunnalle, ja siinä lukee paikallaan pysyminen, hajoittaminen, tyytyminen vähenpään, kauemmaksi Jumalasta käveleminen yms. kaikkia näitä toimintoja profeetat seuraavat ja pyrkivät kääntämään toiseen suuntaan. Efesolaisille 4:12-20