Kaikki alkaa suhteesta

Jokaisen meistä tärkein suhde on suhde Jumalaan.

Älä koskaan vertaa omaa Jumala-suhdettasi jonkun toisen Jumala-suhteeseen. Ei ole kahta samanlaista suhdetta. Olemme ainutkertaisia, ja Jumala kommunikoi jokaisen kanssa ainutkertaisella tavalla.

Nyt ensimmäisellä viikolla keskitymme tuohon suhteeseen. Tämän viikon haasteessa on kaksi osiota. Käytä kumpaankin niin monta päivää kuin tarvitset. Jos tarvitset molempiin viikon, käytä viikko. Kristuksessa on vapaus.

Askel 1
Jumalan läsnäolo ei ole satunnainen ilmiö vaan kokoaikainen todellisuus uskovan elämässä. Uudessa liitossa Hän asuu sydämessäsi (jos pyysit Häntä) koko ajan. Hän on yhtä läsnä huonona päivänä kuin valtavan ylistyksen keskellä. Hän rakastaa meitä molempina hetkinä yhtä paljon.

Ennen kuin teemme mitään muuta, pysähdytään hetkeksi nauttimaan Hänen läsnäolostaan.

Miten sinä vietät laatuaikaa Jumalan kanssa? Istutko hiljaisuudessa ja annat Hänen rauhansa puhua sinulle? Puhkeatko riemuisaan ylistykseen ja kuulet Hänen vastaavan, kun huudat ulos sydämesi rakkauden Häneen? Milloin ja missä sinun on helpoin kohdata Hänet?

Etsi sopiva aika ja paikka. Tule tietoiseksi Hänen läsnäolostaan. Haluan sinun kysyvän Häneltä jotain tästä kaikkein tärkeimmästä suhteesta.

Kenen kanssa kommunikoit eniten? Ketä rukoilet? Onko se Isä, Jeesus vain Pyhä Henki?

Sulje silmäsi ja keskity ajattelemaan Häntä.

Mitä näet, koet? Onko Hän lähellä/kaukana? Missä olet suhteessa Häneen? Jos kuvassasi on jotain muuta kuin läheisyyttä, rakkautta ja hyväksyntää. Puhu Hänelle, kysy: ”Jumala, uskonko Sinusta jotain, mikä ei ole totta?” Kuuntele, ja jos Hän kertoo jotain, anna pois valhe ja pyydä Jumalaa antamaan sinulle totuus sen sijaan.

Voit rukoilla esimerkiksi näin: ”Tunnustan, että olen uskonut Sinusta valheen, että (lisää tähän se, mitä Hän kertoi), teen parannuksen. Kiitos, että olen saanut anteeksi. Sanoudun irti (lisää tähän tuo valhe) ja murran kaikki sopimukset ja samanmielisyyden tuon valheen kanssa. Murran sopimuksen jokaisen hengen kanssa, jonka kanssa olen tietämättä tehnyt yhteistyötä tämän valheen takia ja sanon, en tee enää yhteistyötä kanssasi, lähde elämästäni. Jumala, annan Sinulle tämän valheen ja kaikki siihen liittyvät tunteet ja suojamuurit, jotka olen rakentanut. Jumala, mikä on totuus?” (Kun Hän kertoo, kirjoita se ylös) Sano: ”Minä julistan (julista totuus, jonka sait). Pyydän, että autat minua vaeltamaan tämän totuuden mukaisesti.”

Kysy vielä: ”Jumala, mitä Sinä ajattelet minusta?” (Kirjoita ylös) Hyvä suodatin arvioida vastausta on: jos ja kun se on Jumalalta, se on positiivista.

Onko sinun vaikea kokea Jumalan läsnäoloa? Jos et vain pysty, kuuntele itseäsi. Oletko liian rauhaton? Pyörivätkö ajatukset karusellia, jota et saa pysähtymään? Kysy Jumalalta, mikä sinua estää. Kirjoita ylös erilliselle paperille asiat, jotka huomasit kuunnellessasi itseäsi, jotta voit kysyä niistä Jumalalta. Kirjoita ylös asiat, jotka Hän kertoo.

Tiedäthän, että Jumala haluaa puhua SINULLE. Jeesuksen sanat ”Minun lampaani kuulevat Minun ääneni” ei ole lannistava, tuomitseva jae, vaan se on ihana lupaus, me, Hänen lampaansa kuulemme Hänen äänensä.

Kysy Häneltä: ”Mikä estää minua kuulemasta?” ”Miksi en saa ajatuskarusellia pysähtymään?”

Älä tee työtä kuullaksesi tai nähdäksesi. Älä yritä miettiä, mitä Hän voisi vastata. Kun teet ajatustyötä, korvasi ovat ”väärin päin” etkä kuule hyvin. Luota, että Hän haluaa kommunikoida kanssasi. Usein se ensimmäinen asia, minkä kuulet tai koet, on se, mitä Jumala puhuu. Kun Hän vastaa, toimi sen mukaisesti.

Jos olet edelleen jumissa, kerron sinulle kysymyksen, johon vastaaminen avaa niin näkyviä kuin näkymättömiä lukkoja. Kysymys on: onko joku, jolle minun pitää antaa anteeksi? Vaikka ajattelisitkin, että olet antanut kaikille anteeksi, jos olet jumissa etkä näe syytä, kysy Jumalalta tämä kysymys. Laita tämä ”yleisavain” -kysymys korvan taakse ja opi käyttämään sitä ahkerasti, kunnes se ei ole enää avain vaan automaattisesti toimiva elämän tapa.

”Isä/Jeesus/Pyhä Henki, onko joku, jolle minun pitää antaa anteeksi?” Jos mieleesi nousee joku henkilö, kasvot, nimi, anna hänelle anteeksi: ”Valitsen antaa anteeksi XX:lle sen, että (anna anteeksi kaikki, mikä nousee mieleen, vaikka se olisi kuinka pitkä lista). Valitsen antaa XX:lle (nimi) anteeksi kaikki ne seuraukset, jotka jouduin kokemaan (esim. pelko, sairaus, puute). Vapautan hänet vaatimuksestani, että hänen täytyy maksaa teoistaan. XX ei ole minulle velkaa mitään, ei edes anteeksipyyntöä tai selitystä.

Jumala, luotan, että Sinä voit kääntää tämän kaiken hyväkseni. Kun valitsen antaa anteeksi, pyydän, että armahdat XX:n, niin kuin olet minuakin armahtanut. Jumala, paranna jokainen haava sielussani, joka on tullut näiden tapahtumien takia.”

Jos kuulet tai koet, että sinun pitää antaa anteeksi itsellesi tai Jumalalle, rukoile samoin. Älä ajattele: ”Ei Jumalalle voi antaa anteeksi, Hänhän on täydellinen eikä tee mitään väärää.” Kysymys ei ole siitä, mitä joku teki, vaan siitä, että sydämessäsi on kipu ja vaatimus. Valitessasi antaa anteeksi päästät irti vaatimuksesta ja annat kivulle mahdollisuuden parantua.

Askel 2
Kun olet löytänyt paikan ja tavan tulla tietoiseksi Hänen läsnäolostaan, olet tunnistanut ne tavat, miten Hän kommunikoi kanssasi, haluan haastaa sinua laajentumaan. Se tarkoittaa: laajenna odotuksiasi.

Olen usein sanonut, että Jumala puhuu meille sillä tavalla kuin Hän tietää meidän pystyvän ottamaan vastaan. Se on varmastikin totta. Jumala ei kuitenkaan ole rajoittunut siihen. Hän ei ole rajoittunut siihen, mitä olemme kokeneet tähän mennessä. Teologiamme ja oppirakennelmamme eivät pelota Häntä eikä Häntä huolestuta rajoituksemme tai edes vastustuksemme. Meille suurin rajoitus on usein tähänastinen kokemuksemme. Siksi laita sivuun se, miten tiedät kuulevasi, ”osaavasi” kommunikoida Jumalan kanssa.

Olen kirjoittanut tähän muutamia kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua käsittelemään huonojen kokemusten tuomia rajoituksia. Kaikki kysymykset eivät ehkä sovi sinun tilanteeseesi ja toisaalta, mieleesi nousee ehkä muita kysymyksiä, joihin vastauksen saaminen on tärkeää juuri sinulle. Voit pohtia vastauksia näihin kysymyksiin itse, mutta suosittelen sydämestäni, että istut Jumalan läsnäolossa ja kysyt Häneltä nämä kysymykset ja pyydät Häneltä vastauksia.

- Onko menneisyydessäni jotain, joka rajoittaa uskoani?

- Saako joku asia minut ajattelemaan/epäilemään, ettei Jumala halua kommunikoida kanssani?

- Onko kommunikaatiossani Jumalan kanssa jotain, jonka toivon toimivan, mutta se ei toiminut ja niin annoin periksi. Jos kyllä, haluaisinko antaa tuon pettymyksen Hänelle? ”Jumala, tunnustan Sinulle tämän pettymyksen ja annan sen Sinulle… (kerro selkokielisesti, minkä pettymyksen annat Hänelle). Kiitos, että peset minut puhtaaksi Jeesuksen verellä. Sanoudun irti yhteistyöstä tämän pettymyksen kanssa. Jumala, kun annan tämän pettymyksen Sinulle, mitä Sinä annat minulle sen sijaan?”

- Uskaltaisinko antaa Jumalan puhua minulle uudella tavalla? Jos vastaus on ei. Voin palata tähän haasteeseen myöhemmin tai voin kysyä Jumalalta, mikä estää uskaltamasta.

- Onko elämässäni joku alue, jossa Jumala ei ole osallisena? Miten selviän tuosta alueesta ilman Jumalan apua?

- Mille elämäni alueelle kaipaisin enemmän Hänen voimaansa ja viisauttaan?

Jumala käyttää kaikkia aistejamme. Usein kuulemme Hänen äänensä hiljaisena, sisäisenä äänenä. Se voi olla vain vaikutelma, melkein kuin oma ajatus. Opit tunnistamaan, milloin se on Hän. Kuulemme, näemme, haistamme, maistamme, näemme unia.

Olet ainutkertainen, kukaan ei ole kuin sinä. Kenenkään elämälle ei ole samaa suunnitelmaa. Hän haluaa kulkea sen kanssasi. Mutta kaikki alkaa suhteesta.