Kanavat

Tein vähän aikaa sitten kyselyn Facebookissa. Kysyin, mitä kaipaat/tarvitset, mitä puuttuu, mitä on liian vähän, mistä aiheista kaipaat lisää opetusta, mikä on suurin haasteesi uskovana.

Opetusta kaivattiin raamatun tulkinnasta, elämästä kristittynä arjessa, seurakunnan hierarkiasta/järjestyksestä.

Opetuksesta ei ole puutetta. Joskus on vain vaikea löytää opetusta, joka vastaisi niihin kysymyksiin, joita meillä on arkipäivässämme juuri nyt, selkokielistä ja sovellettavaa.  

Suurimpia haasteita olivat tuomituksi tulemisen pelko, samanmielisten löytäminen ja Jumalan äänen kuuleminen. 

Minun ajatusmaailmassani kaikki nuo asiat yhdistyvät samaan pakettiin: normaali kristityn vaellus. Vapaus olla oma itsensä, vapaus olla keskeneräinen ja matkalla ilman pelkoa, ilman tuomiota. Vapaus kysyä, vapaus kasvaa. Sitä haluan yhdessä opetella.

Kasvulinja

Täällä puhumme kaikesta ilman kaanaan kieltä, ilman sormella osoitteluja. Oma kasvu ja eheytyminen, oman identiteetin löytäminen. Ihmissuhdekiemurat, voimauttavat ihmissuhteet, arkipäivän kohtaamiset ja konfrontoinnit kuuluvat tämän otsikon alle.

Profeetallinen linja

Tämä ei ole profeettakoulu. Mutta jos sinusta tuntuu, ettet pysty kuulemaan Jumalaa, et tiedä, miltä Hänen pitäisi kuulostaa, jos sinusta tuntuu, ettet ikinä koe mitään, vain muut kokevat, tämä on ehkä sinun linjasi. Tai jos näet näkyjä, koet asioita, joista haluaisit kysyä, mutta ei ole ketään, keltä kysyä, silloinkin tämä on sinun linjasi.

Haasteet

Haastelinjalla puhumme erilaisista teologisista suodattimista, joiden läpi tulkitsemme Raamattua, elämää. Nostamme esiin muutamia oppisuuntauksia, joiden ainakin minä luulin tulevan alkuseurakunnasta, mutta ovatkin varsin tuoreita tulkintoja. Katsomme myös, mitä raamattu puhuu seurakunnan järjestyksestä, naisista, viisitahoisesta palveluvirasta, lopunajoista ja muusta ajankohtaisesta.

Maan päällä niin kuin taivaassa

Opetuslapset käänsivät koko silloisen maailman ylösalaisin (Apt.17:6). Miten elävä usko Jeesukseen näkyy tämän päivän yhteiskunnassa? Miten voimme edistää ja suojata herätyksen kulttuuria? Ja ennen kaikkea: miten muutamme kulttuuria, joka on jo olemassa. Monet ovat antaneet periksi ja sanovat: "nykytilanne on vain merkki, siitä että elämämme lopun aikoja, kaikki tulee muuttumaan vain pahemmaksi". Mutta Jeesus käski meidän valloittaa ja jatkaa valloittamista, kunnes Hän tulee.