Turvapaikkamme

Joskus tietokoneen uumenista löytyy ajatuksia, jotka ovat tuntuneet joskus erityisen eläviltä, niin kuin yllä oleva kuva. Se puhuu minulle tänäänkin.

Ehkä meistä monellakin on asioita, tapoja reagoida, paikkoja, joihin käännymme, kun joku sattuu kipeää ja tarvitsemme paikan, joka toimii, jossa on turvallista, joka lohduttaa ja jossa voimme nuolla haavamme.

Jumala on turvapaikkamme (Ps. 91:2), mutta sydämessämme voi olla vielä paikkoja, joissa on haavoja, vääriä ajatuksia Jumalasta, paikkoja, joissa emme voi luottaa Häneen. Valitsemme luottaa johokin muuhun. Emme ehkä edes tunnista, että meillä on joku muu turvapaikka, jonne pakenemmen kuin Jumala. Haluamme, että se on Jumala, mutta todellisuus on, emme pysty.
Uskaltaisimme antaa Jumalan näyttää valheelliset turvapaikkamme, uskaltaisimmeko, sanoa ne irti, antaa ne pois, vaihtaa ne Häneen?

Alla olevassa Raamatun jakeessa Jeesus sanoo, että Hän ja Isä tulevat meihin asumaan. Voisiko apumme ja turvamme olla lähempänä kuin Hänessä, joka asuu meissä.