Muistiinpanoja soukkauksesta

Sisäisen voimaantumisen ryhmässä on seuraavana aiheena kristillinen mietiskely. Soukkauksella on varmasti oma roolinsa tällä alueella. Soukkaus on Jumalan läsnäolossa lepäämistä, likoamista.

Tässä on muistiinpanoni opetuksesta, jonka pidin Turun Ilmestysmajalla vuosia sitten johdantona soukkausiltoihimme. Nappaa näistä ajatuksista itsellesi vahvistusta, rohkaisua, kehotusta, kaikkea hyvää ja anna Jumalan Pyhän Hengen täyttää kolot ajatusten välillä.

SOUKKAUS

Soaking, Websterin sanakirjan mukaan: to lie immersed in liquid (as water), become saturated by immersion, to penetrate or affect the mind or feelings, till thoroughly.

Likoaminen, kokonaan uppoaminen/imeytyminen, liota, marinoitua, uppoutua, täyttyä, tulla kyllästetyksi, kastella läpimäräksi.

Viettää aikaa Jumalan kanssa, antaa koko sydämemme, sielumme ja mielemme kokonaan upota, täyttyä, marinoitua Hänen läsnäolossaan.

Ei uskonnollinen harjoitus tai velvollisuus eikä irtopisteiden hankkimista Jumalalta vaan iloa, mielihyvää.

Sitä voi verrata siihen, kun Adam ja Eeva käyskentelivät illan viileydessä Hänen kanssaan. Hänen läsnäolossaan voimme kokea ilon täyteyden ja Hänen läsnäolonsa ihanuuden koko olemuksellamme, joka ainoalla solullamme.

Soukkauksen päämäärä on intiimi suhde Jumalan kanssa, kasvava suhde.

Todellinen läheisyys voi olla yhtä aikaa pelottavaa ja syvästi tyydyttävää.

1. Kor. 6:17, kahdesta on tullut yksi, Pyhä Henki ja meidän henkemme.

Kun meidän Henkemme on yhteydessä ja kommunikoi Jumalan Hengen kanssa, rakennumme, tulemme ravituiksi, hellityiksi, suojatuiksi, parannetuiksi.

Ei tyydytä vähempään, turvallisempaan, vaan ollaan Jumalan edessä täysin avoimia, riskeerataan.

Soukkaus ei vain syvennä suhdettamme Jumalan kanssa ja laajenna Hänen tuntemustaan, vaan vaikuttaa myös ihmissuhteisiin. Alamme rakastaa Häntä vastauksena Hänen rakkauteensa, alamme rakastaa itseämme ja lopulta muitakin.

Liotaan Hänen rakkaudessaan, niin meidän on helpompi rakastaa itseämme ja toinen toistamme.

HÄIRIÖT

Yksi koko elämän suurimmista haasteista on voittaa häiriötekijät.

Pyri ennakoimaan

-         Ulkoiset tekijät: aikataulut/muut ihmiset/puhelin

-         Sisältä tulevat: ajatukset karkaavat, työ, hoidettavat asiat, unohtamiset… jos taistelet näiden kanssa, ota viereesi kynä ja vihko, kirjaa ylös ja jätä siihen.

-         Syyllisyys, häpeä, itsensä tuomitseminen… jos taistelet näiden kanssa, tämä on hyvä aika selvittää ne. Selvittämättöminä ne vain häiritsevät ja vievät mieluummin poispäin kuin kohti Jumalaa.

ÄLÄ TEE SÄÄNTÖJÄ TAI PANIIKKIA, JOS ASIOITA NOUSEE, TULEMME HÄNEN LUOKSEEN SELLAISINA KUIN OLEMME. Hänen valonsa näyttää sen, mikä meissä on vielä pimeyttä.

POINTTI ON: EI ANNETA MINKÄÄN SISÄISEN ASIAN HÄIRITÄ TAI EROTTAA MEITÄ HÄNESTÄ.

Riippumatta, mistä häiriö tai keskeytys tulee, pyydä Pyhää Henkeä hiljentämään kaikki ulko- tai sisäpuolelta tulevat, jotka yrittävät varastaa sinulta, ettet voi liota Herran läsnäolossa.

Anna Hänen Shalom-rauhansa levätä peittona ylläsi suojaamassa kaikilta häiriöiltä.

 

PAIKKA

Etsi se oma paikka, jossa sinun on helppo keskittyä. Ajattele nuorta, rakastunutta paria. Soukkaaminen on periaatteessa mahdollista missä vain, milloin vain. Kyse on sinun suhteestasi Hänen kanssaan. Eliminoi häiriötekijät.

Asento on vapaa, ei tarvitse olla silmät kiinni, ei tarvitse maata lattialla, voit yhtä hyvin istua kannon nokassa katsomassa maisemaa.

ÄÄNET

Ääntä ei voi eliminoida, ääntä on aina, paitsi Ilm. 8:1 (hiljaisuus taivaassa). Valitse ääni. Hiljaisuuskin on ääni. Tai valitse musiikki, joka peittää muut äänet, instrumentaalimusiikki tai musiikki, jossa on sanat. Olemme kaikki erilaisia.

Voit puhua Jumalan kanssa, laulaa, mutta ole myös hiljaa ja kuuntele. Hiljaisessa paikassa, Hänen läsnäolossaan Hän kutsuu sinua ulos traumoista, synnistä, sairaudesta identiteettiimme, tarkoitukseemme.

KESKIPISTE - JUMALA

Tarkoitus on nauttia Hänestä ja antaa Hänen nauttia meistä!

Miksi Hän loi meidät? Yhteyteensä.

Emme ehkä tiedä, mitä Hän ajattelee meistä, juuri minusta. Näemme Sanassa Hänen hyvyytensä, ystävällisyytensä, kärsivällisyytensä, pitkämielisyytensä, mutta emme ole pystyneet omistamaan niitä itsellemme vaan ajattelemme jonkun muun olevan arvollisempi. Ajattelemme, että jos ensin…

Jos olemme epävarmoja, emme ehkä pysty olemaan täysin avoimia Jumalan edessä vaan pelkäämme Hänen tuomioitaan tai jopa hylkäämistä.

TO DO -listat

Jumala tee, anna jne…

Näistä tulee meille sisäisiä sääntöjä, alitajuisia esteitä, varsinkin, jos mielessämme on epäilyä tai arvottomuutta. Voi olla, että keskitymme enemmän listaan kuin Häneen.

Näitä listoja ei kannata tuoda soukkaukseen. Hän tietää, mitä tarvitsemme.

AJATTELE KUHERRUSKUUKAUTTA, JÄTÄ POIS KAIKKI, MIKÄ ESTÄÄ NAUTTIMASTA HÄNEN LÄSNÄOLOSTAAN.

SOUKKAUS EI OLE ITÄMAISTA MIETISKELYÄ, JOSSA TYHJENNÄMME ITSEMME. MIELI JA TUNTEET OVAT MYÖS MUKANA. SOUKKAUS ON MIELEN, RUUMIIN, HENGEN JA TUNNEMAAILMAN TÄYTTÄMISTÄ HÄNEN LÄSNÄOLOLLAAN.

Pyydä Pyhää Henkeä johdattamaan.

Kirjoita ylös, jos Pyhä Henki muistuttaa tekemättömästä, antaa sanoja, kuvia.

Jos alat kokea jotain negatiivista, pyydä Häntä näyttämään. Pyydä anteeksi, anna itsellesi anteeksi. Jos koet huonoa oloa tai vastaavaa, muista, olet Hänen kanssaan. Hän tietää kaiken, Hän voi kaiken.

Mitä tahansa sinun täytyy sanoa Hänelle, sano se ääneen. Jos olet soukkaamassa ryhmässä, tee se hiljaa.

Jos mieleesi nousee raamatunkohta, pyydä Pyhää Henkeä antamaan syvempää ilmestystä.

Anna sydämeni, tunnemaailmasi, ruumiisi ja kaikkien aistiesi olla avoinna Hänelle. Hän ei ole rajoittunut siinä, miten Hän voi ilmaista itseään. Hengitä Hänen tuoksuaan, odota saavasi sanoja, näkyjä, kysy selitystä.

MEIDÄN KAIKKIEN PITÄÄ LÖYTÄÄ OMA HENKILÖKOHTAINEN TAPAMME OLLA YHTEYDESSÄ HERRAN KANSSA. SE ON OMA UNIIKKI SUHTEEMME.

KUN OLET HYVIN LIONNUT, OTA HÄNET MUKAASI. Ole se, josta näkee, että olet viettänyt aikaa Jeesuksen kanssa. Apt. 4:13

 

Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi,

sankari, joka auttaa.

Hän ilolla iloitsee sinusta,

hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua,

hän sinusta riemulla riemuitsee."

Sef. 3:17

 

 

 

Muistiinpanot perustuvat Faith Blatchfordin opetukseen aiheesta.