Aamusuihkussa ajateltua ...


Aamusuihkussa ajateltua….28.5.2019
Istuin eilen illalla chattaamassa hyvän ystäväni kanssa. Ystäväni jo yli viidentoista vuoden takaa on apostoli. Hän kertoi jostain puhujakutsusta ja totesi ihan sivulauseena vain, että hänen kohderyhmänsä, ainakin nyt, ei ole vain johtajat vaan tavalliset ihmiset (siis me kaikki).
Aamusuihkussa nuo sanat hyppäsivät ajatuksiini.

Viimeisten viiden vuoden aikana olen pitänyt korvani auki, kun joku on opettanut apostoleista ja apostoleille. Tavallisimman on todettu, että apostolin kohderyhmä on johtajat, ja että hän on ensisijaisesti neljän muun palveluviran mentori ja johtaja. Ensimmäinen ajatukseni oli, että pitää kommentoida ystävälleni, että hänen kohderyhmänsä on kyllä oikeasti johtajat.
Tuossa kohtaa Pyhä Henki avasi eteeni kuvia:

Liian usein suoritamme uskonnollista kahtiajakoa: eritasoiset johtajat ja penkissä istujat. Johtajat ruokkivat penkissä istuvia. Mutta nyt näin apostolin, joka palvelee penkissä istuvia ihmisiä, hän on kuin aarteenetsijä, joka nostaa heidät näkemään, keitä he ovat Herrassa. Sain voimakkaan vaikutelman, että tämä on Jumalan sydämellä, niin tärkeää. Nostamme kansan siellä, missä kukaan ei näe kansaa, koska katselemme omalla ymmärryksellämme emmekä Hänen ymmärryksellään.

Toinen kuva, joka sulautui noihin kuviin, kun haluat hyvää opetusta, vahvaa ruokaa, joudut usein etsiytymään johtajille tarkoitettuihin kokoontumisiin, ja moni tekeekin niin. ”Penkkiruokinta” on usein maitovoittoista. Mutta apostolit, jotka nostavat ihmisiä näkemään ja astumaan Jumalan heihin luomaan potentiaaliinsa ruokkivat meitä kaikkia sillä täsmäruoalla, joka ei ainoastaan pidä meitä terveinä vaan haastaa kasvamaan.

Tuosta tuli minulle valtavan voimakas ilmestys, rakennuspalikka minulle.

Meillä jokaisella on oma metron, vaikutusalue. Se on se paikka, jossa olemme kotonamme, missä Jumalan armo voi virrata vapaasti meihin ja meidän kauttamme. Joskus näet muita, joilla on samanlainen kutsu, joskus et näe ketään. Sillä ei ole merkitystä, Jumalalla on sinulle kaikki rakennuspalikat, uskalla ottaa vastaan nekin, joita et näe ympärilläsi, ne palikat, jotka eivät tuo mukanaan hurraa-huutoja tai selkään taputteluja. Älä anna minkään rajoittaa vapauttasi vaeltaa siinä vapaudessa, johon Kristus meidät vapautti.