ANNEN BLOGI

Syksyllä puhuimme kurssilla värjääntyneistä linsseistä. Linssit ovat ajatusmalleja, ajattelutapoja, joiden kautta suodatamme elämää.  Meitä ovat opettaneet ihmiset, olosuhteet, kokemukset. Olemme opiskelleet aikaisemmin eläneiden löytämiä ajatusmalleja ja muodostaneet omat, subjektiivisen suodattimemme ja näin värjänneet linssimme. Pyysimme Pyhää Henkeä näyttämään meille ne värjääntyneet linssit, joiden läpi katsomme elämää, tilanteita ja ihmissuhteita.

Esimerkki värjääntyneistä linsseistä voisi olla, ettet kelpaa. Alakoulussa sinua ei valittu joukkueisiin, olit aina se viimeinen, joka toisen joukkueen oli lopuksi pakko ottaa, kun muita ei ollut jäljellä. Aikuisena katsot kanssaihmisiä näiden linssien läpi. Kun olet jossain tilanteessa, jossa ihmisiä jaetaan ryhmiin, katsot ryhmänjohtajia ja näet, etteivät he halua valita sinua. Se on kuitenkin värjättyjen linssiesi läpi suodattuva ”totuus”, ei se, mitä toiset oikeasti ajattelevat. Värjätyt linssisi vaikuttavat siihen, mitä valintoja teet. Ehkä katselet varpaitasi ja olet kuin et olisi paikalla, yrität vetäytyä taaksepäin niin näkymättömäksi kuin mahdollista. Ehkä lähdet käymään vessassa ja olet poissa paikalta, kun ryhmät jaetaan.

Tänä aamuna mieleeni nousi ajatus: samalla tavalla kuin joskus emme ole valmiita päästämään irti rakentamistamme suojamuureista, emme ehkä halua päästää irti värjätyistä linsseistämme. Ne tuottavat kipua, mutta se kipu on meille tuttua, ja olemme ehkä rakentaneet itsellemme selviytymissysteemin. On turvallisempaa luottaa itsesuojeluun, kuin ottaa riski luottaa Jumalaan ja pettyä. On turvallisempaa mennä käymään vessassa, kun ryhmiä valitaan, eikä edes antaa kenellekään mahdollisuutta valita sinua viimeisenä. Valitsit itse tulla valituksi viimeisenä. Näetkö, mitä yritän sanoa?

Tunnistatko ne linssit ja suodattimet, joiden läpi katselet maailmaa? Jos elämässäsi on alueita, joissa et voi luottaa Jumalaan, Hänen Sanassaan paikkoja, joihin et voi uskoa, katselet niitä todennäköisesti värjättyjen linssien läpi. Ne vääristävät näkökykyämme ja rajoittavat vapauttamme Kristuksessa.

Rukous:

-          Pyhä Henki, katselenko elämää värjääntyneiden linssien läpi?

-          Millaiset nämä linssit ovat?

-          Teen parannuksen ja käännyn pois katsomasta elämää näiden linssien läpi. Sanoudu irti valheesta. (Lisää tähän se asia, jonka Pyhä Henki näytti.)

-          Tee profeetallinen teko: ota värjätyt lasit pois päästä ja ojenna ne Jeesukselle samalla, kun sanot: Jeesus, ojennan Sinulle nämä värjätyt linssit.

-          Pyhä Henki, millaiset linssit annat minulle näiden sijaan?

-          Laita profeetallisesti uudet lasit päähän ja rukoile: Pyhä Henki, auta minua uudistamaan mieleni ja rakentamaan uusia ajatusmalleja ja käyttäytymistapoja Sinun antamiesi linssien mukaisesti.

Huomioi, mitä Hän näytti sinulle, kun pyysit näyttämään värjäytyneet linssisi. Jos se yrittää palata takaisin valheineen, huomaat sen, koska se on nyt tunnistettu. Tiedät nyt, että ne ovat vihollisen valheita. Tule tietoiseksi uusista linsseistäsi ja totuta itsesi katsomaan niiden läpi.

Mutta mitä sitten, jos haluan antaa pois värjääntyneet lasini, mutta en pysty? Haluan, mutta en uskalla. Puhutaan siitä vähän myöhemmin lisää.


Hei! Ihan vain haluan kertoa, mitä eilinen (23.2.2021) sisäisen voimautumisen ryhmä toi mieleeni eilen ja tänään.

Ryhmän aikana Railia kuunnellessa nousi ajatus iltameditaatiosta: tulla tietoiseksi, että Jeesus katsoo sinua ja samalla ”todistaa”, olen se, jota Jeesus rakastaa. Niinpä tein siitä iltameditaationi.


Sisäisen voimaantumisen ryhmässä on seuraavana aiheena kristillinen mietiskely. Soukkauksella on varmasti oma roolinsa tällä alueella. Soukkaus on Jumalan läsnäolossa lepäämistä, likoamista.

Tässä on muistiinpanoni opetuksesta, jonka pidin Turun Ilmestysmajalla vuosia sitten johdantona soukkausiltoihimme. Nappaa näistä ajatuksista itsellesi vahvistusta, rohkaisua, kehotusta, kaikkea hyvää ja anna Jumalan Pyhän Hengen täyttää kolot ajatusten välillä.

SOUKKAUS

Soaking, Websterin sanakirjan mukaan: to lie immersed in liquid (as water), become saturated by immersion, to penetrate or affect the mind or feelings, till thoroughly.

Likoaminen, kokonaan uppoaminen/imeytyminen, liota, marinoitua, uppoutua, täyttyä, tulla kyllästetyksi, kastella läpimäräksi.

Viettää aikaa Jumalan kanssa, antaa koko sydämemme, sielumme ja mielemme kokonaan upota, täyttyä, marinoitua Hänen läsnäolossaan.

Ei uskonnollinen harjoitus tai velvollisuus eikä irtopisteiden hankkimista Jumalalta vaan iloa, mielihyvää.

Sitä voi verrata siihen, kun Adam ja Eeva käyskentelivät illan viileydessä Hänen kanssaan. Hänen läsnäolossaan voimme kokea ilon täyteyden ja Hänen läsnäolonsa ihanuuden koko olemuksellamme, joka ainoalla solullamme.

Soukkauksen päämäärä on intiimi suhde Jumalan kanssa, kasvava suhde.

Todellinen läheisyys voi olla yhtä aikaa pelottavaa ja syvästi tyydyttävää.

1. Kor. 6:17, kahdesta on tullut yksi, Pyhä Henki ja meidän henkemme.

Kun meidän Henkemme on yhteydessä ja kommunikoi Jumalan Hengen kanssa, rakennumme, tulemme ravituiksi, hellityiksi, suojatuiksi, parannetuiksi.

Ei tyydytä vähempään, turvallisempaan, vaan ollaan Jumalan edessä täysin avoimia, riskeerataan.

Soukkaus ei vain syvennä suhdettamme Jumalan kanssa ja laajenna Hänen tuntemustaan, vaan vaikuttaa myös ihmissuhteisiin. Alamme rakastaa Häntä vastauksena Hänen rakkauteensa, alamme rakastaa itseämme ja lopulta muitakin.

Liotaan Hänen rakkaudessaan, niin meidän on helpompi rakastaa itseämme ja toinen toistamme.

HÄIRIÖT

Yksi koko elämän suurimmista haasteista on voittaa häiriötekijät.

Pyri ennakoimaan

-          Ulkoiset tekijät: aikataulut/muut ihmiset/puhelin

-          Sisältä tulevat: ajatukset karkaavat, työ, hoidettavat asiat, unohtamiset… jos taistelet näiden kanssa, ota viereesi kynä ja vihko, kirjaa ylös ja jätä siihen.

-          Syyllisyys, häpeä, itsensä tuomitseminen… jos taistelet näiden kanssa, tämä on hyvä aika selvittää ne. Selvittämättöminä ne vain häiritsevät ja vievät mieluummin poispäin kuin kohti Jumalaa.

ÄLÄ TEE SÄÄNTÖJÄ TAI PANIIKKIA, JOS ASIOITA NOUSEE, TULEMME HÄNEN LUOKSEEN SELLAISINA KUIN OLEMME. Hänen valonsa näyttää sen, mikä meissä on vielä pimeyttä.

POINTTI ON: EI ANNETA MINKÄÄN SISÄISEN ASIAN HÄIRITÄ TAI EROTTAA MEITÄ HÄNESTÄ.

Riippumatta, mistä häiriö tai keskeytys tulee, pyydä Pyhää Henkeä hiljentämään kaikki ulko- tai sisäpuolelta tulevat, jotka yrittävät varastaa sinulta, ettet voi liota Herran läsnäolossa.

Anna Hänen Shalom-rauhansa levätä peittona ylläsi suojaamassa kaikilta häiriöiltä.

 

PAIKKA

Etsi se oma paikka, jossa sinun on helppo keskittyä. Ajattele nuorta, rakastunutta paria. Soukkaaminen on periaatteessa mahdollista missä vain, milloin vain. Kyse on sinun suhteestasi Hänen kanssaan. Eliminoi häiriötekijät.

Asento on vapaa, ei tarvitse olla silmät kiinni, ei tarvitse maata lattialla, voit yhtä hyvin istua kannon nokassa katsomassa maisemaa.

ÄÄNET

Ääntä ei voi eliminoida, ääntä on aina, paitsi Ilm. 8:1 (hiljaisuus taivaassa). Valitse ääni. Hiljaisuuskin on ääni. Tai valitse musiikki, joka peittää muut äänet, instrumentaalimusiikki tai musiikki, jossa on sanat. Olemme kaikki erilaisia.

Voit puhua Jumalan kanssa, laulaa, mutta ole myös hiljaa ja kuuntele. Hiljaisessa paikassa, Hänen läsnäolossaan Hän kutsuu sinua ulos traumoista, synnistä, sairaudesta identiteettiimme, tarkoitukseemme.

KESKIPISTE - JUMALA

Tarkoitus on nauttia Hänestä ja antaa Hänen nauttia meistä!

Miksi Hän loi meidät? Yhteyteensä.

Emme ehkä tiedä, mitä Hän ajattelee meistä, juuri minusta. Näemme Sanassa Hänen hyvyytensä, ystävällisyytensä, kärsivällisyytensä, pitkämielisyytensä, mutta emme ole pystyneet omistamaan niitä itsellemme vaan ajattelemme jonkun muun olevan arvollisempi. Ajattelemme, että jos ensin…

Jos olemme epävarmoja, emme ehkä pysty olemaan täysin avoimia Jumalan edessä vaan pelkäämme Hänen tuomioitaan tai jopa hylkäämistä.

TO DO -listat

Jumala tee, anna jne…

Näistä tulee meille sisäisiä sääntöjä, alitajuisia esteitä, varsinkin, jos mielessämme on epäilyä tai arvottomuutta. Voi olla, että keskitymme enemmän listaan kuin Häneen.

Näitä listoja ei kannata tuoda soukkaukseen. Hän tietää, mitä tarvitsemme.

AJATTELE KUHERRUSKUUKAUTTA, JÄTÄ POIS KAIKKI, MIKÄ ESTÄÄ NAUTTIMASTA HÄNEN LÄSNÄOLOSTAAN.

SOUKKAUS EI OLE ITÄMAISTA MIETISKELYÄ, JOSSA TYHJENNÄMME ITSEMME. MIELI JA TUNTEET OVAT MYÖS MUKANA. SOUKKAUS ON MIELEN, RUUMIIN, HENGEN JA TUNNEMAAILMAN TÄYTTÄMISTÄ HÄNEN LÄSNÄOLOLLAAN.

Pyydä Pyhää Henkeä johdattamaan.

Kirjoita ylös, jos Pyhä Henki muistuttaa tekemättömästä, antaa sanoja, kuvia.

Jos alat kokea jotain negatiivista, pyydä Häntä näyttämään. Pyydä anteeksi, anna itsellesi anteeksi. Jos koet huonoa oloa tai vastaavaa, muista, olet Hänen kanssaan. Hän tietää kaiken, Hän voi kaiken.

Mitä tahansa sinun täytyy sanoa Hänelle, sano se ääneen. Jos olet soukkaamassa ryhmässä, tee se hiljaa.

Jos mieleesi nousee raamatunkohta, pyydä Pyhää Henkeä antamaan syvempää ilmestystä.

Anna sydämeni, tunnemaailmasi, ruumiisi ja kaikkien aistiesi olla avoinna Hänelle. Hän ei ole rajoittunut siinä, miten Hän voi ilmaista itseään. Hengitä Hänen tuoksuaan, odota saavasi sanoja, näkyjä, kysy selitystä.

MEIDÄN KAIKKIEN PITÄÄ LÖYTÄÄ OMA HENKILÖKOHTAINEN TAPAMME OLLA YHTEYDESSÄ HERRAN KANSSA. SE ON OMA UNIIKKI SUHTEEMME.

KUN OLET HYVIN LIONNUT, OTA HÄNET MUKAASI. Ole se, josta näkee, että olet viettänyt aikaa Jeesuksen kanssa. Apt. 4:13

 

Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi,

sankari, joka auttaa.

Hän ilolla iloitsee sinusta,

hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua,

hän sinusta riemulla riemuitsee."

Sef. 3:17

 

 

 

Muistiinpanot perustuvat Faith Blatchfordin opetukseen aiheesta.


Aamupohdiskelua..puhuimme eilen ystäväni kanssa uuden liiton todellisuudesta. Sanoi jotain tyyliin, ettemme voi ottaa jonkun vanhan liiton liittoehtoja ja ympätä niitä uuteen liittoon. Paitsi, etteivät ne kuulu sinne, tekemällä niin, asetamme uuteen liittoon lain, ja synti ottaa voiman laista. Löydämme kyllä vanhoista liitoista varjoja, esikuvia, joiden todellisuus meillä on nyt Kristuksessa..ja vain Hänessä. Kaikki on Hänessä, meidän ei tarvitse etsiä mitään Kristuksen ulkopuolelta.

Taisin mesota asiasta vähän pitempäänkin. Aamulla jäin miettimään tuota ja mieleeni nousi raamatun paikka: 2 aik. 7:14 "jos minun kansani..." Tuolla jakeella kutsuin itsekin aikoinaan kanssauskoviani rukoukseen kaupunkimme puolesta. Siinä on valtava lupaus. MUTTA se ei ole uuden liiton lupaus. Uuden liiton lupaukset eivät ole sidottu siihen, että jos me teemme sitä, tätä ja tuota niin sitten Jumala... uudessa liitossa kaikki lupaukset ovat ovat kyllä Kristuksessa ja saavat amenensa Hänen ruumiinsa, meidän kauttamme.

Maan paraneminen ei ole työvoitto meidän rukousponnisteluistamme kääntää Jumalan pää rakastamaan, jotta Hän sitten parantaisi maan. Tuo parantuminen on jo Kristuksessa. Me kaadamme maahan kaikki järjen päätelmät ja kaiken, mikä nousee Kristuksen tuntemista vastaan. Mielen uudistuksen kautta kasvamme enemmän kiinni Kristukseen, mitä ehyemmiksi tulemme, sitä enemmän Kristuksen todellisuus tulee läpi kauttamme ja ne lupaukset, jotka jo ovat kyllä Hänessä, saavat amenensa kauttamme, ne tulevat näkyviin maan päällä.

Näetkö eron?
❤ Anne


Sanattomaksi vetää tämä valtava profeetallisten sanojen tulva kaikissa sosiaalisissa medioissa ja ryhmissä.

Henkilökohtaisesti minusta tuntuu, etten halua kuulla enää yhtään lisää. Miksi? Koska minusta tuntuu (tämä on siis mutu-totuus), että mitä enemmän maailman lehdistö kertoo huonoja uutisia, sitä enemmän myös profeetalliset sanat sisältävät tuomiota ja pelottelua. Se kuulostaa enemmän linjautumiselta jonkun muun kuin rakastavan Isämme kanssa.

Meillä täytyy olla varaa arvioida saamamme sana, antaa jonkun muunkin arvioida se, ennen kuin julkaisemme sen.

Ei ole myöskään väliä, miten ”iso nimi” jakaa profeetallista sanaa, meidän on tutkittava profetia, ennen kuin jaamme eteenpäin Jumalan sanoina. Eikä vain profetia vaan myös sen selitys. Gal. 1:8

Profetian täytyy olla linjassa Jumalan Sanan ja Hänen sydämensä kanssa. Sen tulee kantaa samaa hyvää hedelmää kuin Hänen Sanansa kantaa. Esimerkiksi, jos profetia saa aikaan pelkoa, Sana sanoo, ettei pelkoa ole rakkaudessa, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon (1. Joh.4:18).

Myöskin, Jeesuksen sovitustyö oli täydellinen, meidän ei tarvitse lisätä siihen mitään pelastuaksemme tai välttyäksemme tuomiolta. Se, että rakastamme Häntä, haluamme elää Hänessä, totella Häntä, ei nouse rangaistuksen pelosta vaan siitä rakkaudesta, jolla Hän on meitä ensin rakastanut. Mitä vaikeammat ajat, sitä turvallisempi suoja, sitä suurempi rauhan lähde Hän meille on.

Tuomiontäytteiset sanat kertovat usein niistä suodattimista, joilla itse katsomme elämää ja suhdettamme Jumalaan. Lopunajanteologiamme värjäävät myös sen, mitä kuulemme ja näemme.

Lopunajan teologiamme värjää myös sen, miten profetioita tulkitsemme. Tulkinta kuuluu aina Herralle, ei ihmisille. (2.Piet.1:20-21). Pyhä Henki tulkitsee meille.

Meillä on taipumus asettaa profeetalliset sanat omaan oppiraamiimme, vahvistamaan sitä, mitä uskomme nyt. Jos uskot, että olemme menossa kohti maanpäällistä helvettiä, tänä päivänä on helppo löytää ”todisteita” siitä nykyisistä tapahtumista ja keskitymme seuraamaan, mitä pahaa tapahtuu, mitä vihollinen tekee, koska se vahvistaa meille ”Raamatun Sanaa”.

Ja totta kai myös, jos uskot, että elämme aikaa, jolloin Jumalan valtakunta menee kaikesta huolimatta eteenpäin, se värjää sitä, miten kuulemme ja tulkitsemme.

Miksi kirjoitan, eihän tässä ole mitään uutta. Siksi kirjoitan, kun minusta tuntuu, että profeetallisten sanojen julkaisukynnys on liian matala. Tämä koskee niin sitä, mitä itse koemme kuulevamme Herralta ja sanoja, joita julkisuuden henkilöt ovat jakaneet. Kaikki tulee arvostella ensin. Jakamalla julistamme noita sanoja tapahtuvaksi. Olkoon ne Herran sanoja, Pyhän Hengen tulkintoja.

Jeesus huusi kovalla äänellä: »Joka uskoo minuun, ei usko minuun, vaan lähettäjääni. Joka näkee minut, näkee lähettäjäni. Minä olen valo ja olen tullut maailmaan siksi, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen. Jos joku ei noudata minun sanojani, vaikka on ne kuullut, en minä häntä tuomitse. En ole tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen. Joh. 12:44-47

Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän. Joh. 10:10

 


(c)2017-2022, Anne Aalto, Kaikki oikeudet pidätetään
Osumalaskuri: 436303
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän