BLOGI

Aamupohdiskelua..puhuimme eilen ystäväni kanssa uuden liiton todellisuudesta. Sanoi jotain tyyliin, ettemme voi ottaa jonkun vanhan liiton liittoehtoja ja ympätä niitä uuteen liittoon. Paitsi, etteivät ne kuulu sinne, tekemällä niin, asetamme uuteen liittoon lain, ja synti ottaa voiman laista. Löydämme kyllä vanhoista liitoista varjoja, esikuvia, joiden todellisuus meillä on nyt Kristuksessa..ja vain Hänessä. Kaikki on Hänessä, meidän ei tarvitse etsiä mitään Kristuksen ulkopuolelta.

Taisin mesota asiasta vähän pitempäänkin. Aamulla jäin miettimään tuota ja mieleeni nousi raamatun paikka: 2 aik. 7:14 "jos minun kansani..." Tuolla jakeella kutsuin itsekin aikoinaan kanssauskoviani rukoukseen kaupunkimme puolesta. Siinä on valtava lupaus. MUTTA se ei ole uuden liiton lupaus. Uuden liiton lupaukset eivät ole sidottu siihen, että jos me teemme sitä, tätä ja tuota niin sitten Jumala... uudessa liitossa kaikki lupaukset ovat ovat kyllä Kristuksessa ja saavat amenensa Hänen ruumiinsa, meidän kauttamme.

Maan paraneminen ei ole työvoitto meidän rukousponnisteluistamme kääntää Jumalan pää rakastamaan, jotta Hän sitten parantaisi maan. Tuo parantuminen on jo Kristuksessa. Me kaadamme maahan kaikki järjen päätelmät ja kaiken, mikä nousee Kristuksen tuntemista vastaan. Mielen uudistuksen kautta kasvamme enemmän kiinni Kristukseen, mitä ehyemmiksi tulemme, sitä enemmän Kristuksen todellisuus tulee läpi kauttamme ja ne lupaukset, jotka jo ovat kyllä Hänessä, saavat amenensa kauttamme, ne tulevat näkyviin maan päällä.

Näetkö eron?
❤ Anne


Sanattomaksi vetää tämä valtava profeetallisten sanojen tulva kaikissa sosiaalisissa medioissa ja ryhmissä.

Henkilökohtaisesti minusta tuntuu, etten halua kuulla enää yhtään lisää. Miksi? Koska minusta tuntuu (tämä on siis mutu-totuus), että mitä enemmän maailman lehdistö kertoo huonoja uutisia, sitä enemmän myös profeetalliset sanat sisältävät tuomiota ja pelottelua. Se kuulostaa enemmän linjautumiselta jonkun muun kuin rakastavan Isämme kanssa.

Meillä täytyy olla varaa arvioida saamamme sana, antaa jonkun muunkin arvioida se, ennen kuin julkaisemme sen.

Ei ole myöskään väliä, miten ”iso nimi” jakaa profeetallista sanaa, meidän on tutkittava profetia, ennen kuin jaamme eteenpäin Jumalan sanoina. Eikä vain profetia vaan myös sen selitys. Gal. 1:8

Profetian täytyy olla linjassa Jumalan Sanan ja Hänen sydämensä kanssa. Sen tulee kantaa samaa hyvää hedelmää kuin Hänen Sanansa kantaa. Esimerkiksi, jos profetia saa aikaan pelkoa, Sana sanoo, ettei pelkoa ole rakkaudessa, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon (1. Joh.4:18).

Myöskin, Jeesuksen sovitustyö oli täydellinen, meidän ei tarvitse lisätä siihen mitään pelastuaksemme tai välttyäksemme tuomiolta. Se, että rakastamme Häntä, haluamme elää Hänessä, totella Häntä, ei nouse rangaistuksen pelosta vaan siitä rakkaudesta, jolla Hän on meitä ensin rakastanut. Mitä vaikeammat ajat, sitä turvallisempi suoja, sitä suurempi rauhan lähde Hän meille on.

Tuomiontäytteiset sanat kertovat usein niistä suodattimista, joilla itse katsomme elämää ja suhdettamme Jumalaan. Lopunajanteologiamme värjäävät myös sen, mitä kuulemme ja näemme.

Lopunajan teologiamme värjää myös sen, miten profetioita tulkitsemme. Tulkinta kuuluu aina Herralle, ei ihmisille. (2.Piet.1:20-21). Pyhä Henki tulkitsee meille.

Meillä on taipumus asettaa profeetalliset sanat omaan oppiraamiimme, vahvistamaan sitä, mitä uskomme nyt. Jos uskot, että olemme menossa kohti maanpäällistä helvettiä, tänä päivänä on helppo löytää ”todisteita” siitä nykyisistä tapahtumista ja keskitymme seuraamaan, mitä pahaa tapahtuu, mitä vihollinen tekee, koska se vahvistaa meille ”Raamatun Sanaa”.

Ja totta kai myös, jos uskot, että elämme aikaa, jolloin Jumalan valtakunta menee kaikesta huolimatta eteenpäin, se värjää sitä, miten kuulemme ja tulkitsemme.

Miksi kirjoitan, eihän tässä ole mitään uutta. Siksi kirjoitan, kun minusta tuntuu, että profeetallisten sanojen julkaisukynnys on liian matala. Tämä koskee niin sitä, mitä itse koemme kuulevamme Herralta ja sanoja, joita julkisuuden henkilöt ovat jakaneet. Kaikki tulee arvostella ensin. Jakamalla julistamme noita sanoja tapahtuvaksi. Olkoon ne Herran sanoja, Pyhän Hengen tulkintoja.

Jeesus huusi kovalla äänellä: »Joka uskoo minuun, ei usko minuun, vaan lähettäjääni. Joka näkee minut, näkee lähettäjäni. Minä olen valo ja olen tullut maailmaan siksi, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen. Jos joku ei noudata minun sanojani, vaikka on ne kuullut, en minä häntä tuomitse. En ole tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen. Joh. 12:44-47

Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän. Joh. 10:10

 


Lopun ajat, taas pinnalla. Mietin viikonloppuna futurismia (jos ei ole tuttu käsite, kurkkaa https://avoimentaivaantalo.fi/index.php?p=1_32).

Muistan, miten mielenkiintoista oli tutkia, miten pitkälle "ajan merkit" olivat toteutuneet, miten lähellä olimme pedon merkkiä, antikristuksen ilmestymistä, tempausta, harmageddonia... tiedän, että useimmat voivat mielessään jatkaa tuota listaa.

Kris Valloton sanoi yhdessä profeetallisen konferenssin puheessaan jotain, joka sai minut tajuamaan, miten suuri ongelma futurismissa piille.

Hän sanoi: "these are the schemes of the enemy and you cannot do anything about it".

Futurismin valhe piilee siinä, että se saa meidät tutkimaan sitä, mitä vihollinen tekee, miten pitkälle vihollinen on edennyt juonissaan aivan kuin se olisi hyväksytty suunnitelma, jonka toteutumista seuraamme. Ajattelepa hetki. Olemme poimineet Raamatun tulkinnan, joka julistaa vihollisen voittoisaa etenemistä hamaan loppuun asti ja teemme siitä oletusarvon tulevaisuuden odotuksille.

Me olemme voittoisa seurakunta, jota tuonelan portit ei voita, sinapinsiemen, pienin, josta tulee suurin. Olemme se pieni määrä taikinajuurta, joka hapattaa koko taikinan.

Emme katso, mitä vihollinen tekee, katsomme Häneen, ja mitä Hän tekee.. Emme sovita askeliamme vihollisen suunnitelmien mukaan, sovitamme askeleemme Hänen askeleittensa mukaan. Emme tuhlaa aikaa vihollisen juonien opiskeluun, opiskelemme, mitä Jumala, joka on rakkaus, haluaa.

Tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni.

Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia.

Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.

Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa.


Jos olet käynyt Avoimen taivaan talolla, tiedät, että samassa rakennuksessa toimii myös useampi yritys. Tänään minua huhuiltiin talon toisesta päästä. Heidän asiakkaansa oli nähnyt ulkokylttimme ja halusivat tietää, mitä se tarkoittaa, keitä olemme. Tuntui todella hyvältä vastata, antaa valua sydämestä sen, mitä Open Heaven, mitä Avoimen taivaan talo minulle on ja mitä näen Jumalan haluavan vaikuttaa kauttamme.

Vapaus kasvaa, vapaus vaeltaa normaalina kristittynä yhdessä Jumalan kanssa, yhdessä toinen toisemme kanssa. Niin lukee kotisivuillamme. Se on edelleenkin ydintämme. Kaikki, mitä tuolle matkalle kuuluu, aloititpa sen sitten rikkinäisenä tai eheänä, nuorena tai vanhana.

Viime aikoina olen lisännyt kotisivulle jonkin verran "teologiaa" ja jatkan sitä vielä melkein koko kevään.

Miksi opeista puhumista tarvitaan? Eikö olisi raamatullisempaa, että hyväksyisimme kaiken ja vain rakastaisimme toisiamme?

Ajattelen näin:

Meillä kaikilla on erilaisia suodattimia, joiden kautta tulkitsemme elämää, nykyistä ja tulevaa. Nämä suodattimet määrittelevät, miten suhtaudumme itseemme ja toisiimme. Monesti emme edes ymmärrä, millaisia suodattimia käytämme, ja miten ne ovat oikeasti rakentuneet. Liian usein emme ole edes kuulleet, että on olemassa muita suodattimia, muita tapoja uskoa ja tulkita elämää.

Helpoin esimerkki on lopunajan teologia. Kaikki eivät usko salaiseen uskovien tempaukseen, antikristukseen ja pedon merkkiin tulevaisuudessa. Tiedätkö, milloin tämä näkemysmalli rakentui ja tuli tunnetuksi? Tiedätkö, mitä ne ajattelevat, jotka ajattelevat toisin? Tunnistatko eron asenteissa ja valinnoissa, jos olet menossa kohti vaikeita aikoja, vainoja ja hätää tai jos näet Jumalan valtakunnan kasvavan ja menevän eteenpäin.

Haluan haastaa näkemään avoimin silmin, niin kuin minuakin on haastettu. Minulle se on merkinnyt suurempaa vapautta Kristuksessa. Haluan laittaa hyvän kiertoon.

Toiseksi, keväällä viisitahoinen palveluvirka -osio saa paljon täydennystä. Voimme rakentaa jonkunlaisen perustan ja koettaa saada sen kuntoon jälkikäteen. Tai voimme rakentaa alusta pitäen terveen perustan. Ja vielä: maassamme on paljon seurakuntia, jotka tekevät sydän Jeesukselle antautuneina kipeääkin työtä lisääntyvässä ilmestyksessä, kun Jumala on asettamassa ennalleen viisitahoista palveluvirkaa ja heidän sydämensä halu on rakastaa ja seurata Herraa kaikella ja kaikessa.

Rukoukseni on, että voisin antaa rakennuspalikoita ja avaimia näille kaikille kolmelle ryhmälle. Jään siunaamaan niitä, joille tämä on vierasta ja outoa, jotka valitsevat jäädä siihen, missä ovat.

En kirjoita opeista, koska minulla olisi tarve olla oikeassa. Minä en ole oikeassa kaikessa, kukaan ei ole. MInulla ei ole tarvetta osoittaa kenenkään olevan väärässä. Mutta minulla on tarve osoittaa kohti Kristusta, kohti suurempaa vapautta Hänessä. Se tarkoittaa välillä sitä, että esteitä täytyy raivata pois. En voi raivata niitä pois puolestasi, mutta voin nostaa ne esille ja tarjota vapauden valita. Jos sinulla on yksi vaihtoehto pöydällä ja loput piilossa, et ole vapaa valitsemaan. Vapauteen Kristus meidät vapautti.


Kaikki on hyvin, kunnes joku  mainitsee  heidät. Kipu ja paniikki iskevät. Olen ihan varma, että he ovat   tehneet jotain selkäni takana tuhotakseen minut. Sydämen haavaan sattuu.

Järki ei voi määrätä sydäntä lopettamaan kipuilu


Eihän tuollaisessa ajattelussa ole mitään järkeä. No ei olekaan. Mutta sen sanominen ei auta yhtään. Järki ei pysty määräämään, että sydämen kivun täytyy loppua.  Sydän oppi jotakin ja tulkitsee nyt kaiken oppimansa mukaan. Järki voi laittaa sydämen pimeään koppiin ja sulkea tunteet, mutta haava ei siitä parane.


(c)2017-2020, Anne Aalto, Kaikki oikeudet pidätetään
Osumalaskuri: 223279
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän